Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSCH v novém roce 2017

27. 12. 2016

Vážení přátelé,

s nástupem roku 2017 vstupují v platnost nové stanovy ČSCH, tak jak byly přijaty VH našeho svazu v průběhu letošního roku. Znění nových stanov jsme na našem webu, právě v rubrice Aktuálně přinesli již 21. 10. 2016. Přesto se chceme k těmto stanovám vracet i v roce 2017 a poukazovat na jednotlivé ustanovení, paragrafy a odstavce.

Jak je obecně známo, nový Občanský zákoník nám přinesl některé změny, které se promátají také do života ČSCH.

Předně jsme se museli v rámci legislativy řádně registrovat - " zapsat" do rejstříku spolků. Toto se všem naším základním organizacím podařilo a také o této skutečnosti jste byli informováni právě na našich stránkách.

Jako nejaktuálnější změnou se jeví nové názvy pod kterými budeme svoji činnost od ledna 2017 vykonávat a prezentovat. S tím souvisí i vedení všem dokladů a dokumentů o činnosti.

Nový název je nyní Český svaz chovatelů z.s. , právnickými osobami jsou pobočné spolky ( základní organizace - ZO, kluby chovatelů a územní organizace ( dříve okresní organizace).

S touto avizovanou změnou Vám doporučujeme provést změnu razítek, která budete používat v běžném, tedy úředním styku.

Pro základní organizace by mělo mít tento tvar: ( příklad)

                Český svaz chovatelů z. s.                                                                                                základní organizace  NÁCHOD

na dalším řádku  pod názvem je možno umístit též IČ (identifikační číslo organizace), čímž si usnadníte vedení úřední korespondence, kde byste byli nuceni toto IČ vypisovat.                                                             

Okresní organizace bude nově používat název : územní organizace.

Pavel Mertlík, jednatel OO ČSCH Náchod