Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava mláďat v Olomouci

4. 9. 2018

Tisková zpráva z ÚV ČSCH

 

Mladá Olomouc aneb Výstava mláďat
Olomouc, hanáckým nářečím Olomóc nebo taky Holomóc, vlastně žádná mladice není. První písemné zmínky o tomto univerzitním městě pocházejí z poloviny jedenáctého století. Úrodná oblast na řece Moravě byla ale osídlena podstatně dříve, dalo by se říci, že odpradávna. Olomouc, vzletně přezdívaná barokní perla Moravy, byla ve středověku také centrem Moravy. (Vida, to se nám těch Morav nakupilo…) Ale abychom se vůbec dostali k tomu, proč je mladá.
Přece proto, že v ní bude plno mláďat. Výstaviště Flora Olomouc, a.s. a Český svaz chovatelů, z.s., Krajské sdružení Olomouckého kraje, pořádají ve dnech 7. a 8. září 2018 (v pátek od 9.00 do 18.00 hod., v sobotu od 8.00 do 18.00 hod.) takzvanou výstavu mláďat. Ve skutečnosti jsou to výstavy hned tři: 48. celostátní výstava mladých králíků, 10. celostátní výstava mladé drůbeže a 3. celostátní výstava výletků holubů. Olomoucké výstaviště se obdobné akce zhostilo již podruhé, zemědělskou výstavní činnost provozovalo dokonce již ve 30. a 40. letech minulého století.
Celostátní výstava mláďat je samozřejmě výstavou prodejní, takže si můžete některé ze třech tisíc vystavených zvířat pestré škály plemen a rázů koupit. Třeba si pořídíte špičkové zvíře oceněné odborníky titulem Šampion ČR či Mistr ČR. A až budete mít prohlédnuto a nakoupeno, můžete se kochat dalším doprovodným programem, jenž úzce souvisí se zemědělskou tématikou. Přijeďte do Olomouce, těšíme se na vás… 
ELIŠKA STEJSKALOVÁ
stejskalova@cschdz.eu